5 tips til at skrive brillante blog titler

ANNONCE

Med over 2 millioner blogindlæg offentliggjort hver dag, er det blevet stadig mere vanskeligt faktisk at få folk til at læse sit indhold. Ikke alene bør dit indlæg være en god og nogenlunde lang tekst, men det bør ideelt offentliggøres på en autoritativ blog for at ranke på resultatlisterne, og stedet skal have en aktiv målgruppe, der vil dele det via sociale medier. Endelig og måske vigtigst af alt, bør blogindlægget have en fantastisk titel, der får folk til at klikke sig forbi.

blog titel

Vidste du at mange Twitter-brugere vil retweete artikler, som de aldrig læst, hilket blot titlen er god nok? Vi tror det er den moderne dags svarer på, at lade som man har læst en intellektuel fransk roman ved et middagsselskab. Men disse Twitter og Facebook-brugere vil ikke dele en titel, der ikke får dem til at se cool ud. Noget generisk og intetsigende ligesom ”Nyttige Facebook tips” vil ikke være nok, men noget mere spændende som”7 ting de ikke ønsker du skal vide om Facebook” vil virke mere interessant.

Vi ønsker ikke at tilbyde et sæt titel skabeloner, hvor du blot kan udfylde de tomme felter! Skønheden i en gode titel er nemlig den unikhed, som den bliver fremført med. Hvis alle fulgte samme formel, vil disse overskrifter miste deres virkning. I stedet, er her nogle handlingsrettede tips der burde hjælpe dig med at skrive dine egne effektive titler fremover.

Skabe vilje til at gøre noget

En god titel skal være handlingsrettede, fængslende eller eftertrykkelig. Her er nogle eksempler fra det virkelige liv, for at vise hvordan dette kan gøres:

Sådan snakker du offentlig.. Selvom du hader folk

Dette er en handlingsrettet titel som fortæller dig, at artiklen kommer til at vise dig, hvordan du gør noget nyttigt. “Hvordan“-titler er normalt en sikker satsning for denne gruppe. Der er også et element af hurtighed i den anden del af overskriften, som omhandler en bekymring de fleste af os måske har og overtaler os til at læse videre.

En stalkers guide til effektiv blogger kontakt

Her har man skabt en spændende titel ved at tage, hvad der kunne være en almindelige og kedelig overskrift, og gennemtrænge det med følelse af fremmedhed med ordet “stalker“. Stalkers er bringer utryghed og ikke noget, som du ville forvente at finde i en artikel om blogger kontakt. Det gør os interesseret i at læse videre for, at finde ud af præcis, hvad en stalker har at gøre med kontakt til andre bloggere. Ordspil undertiden fungerer godt til at skabe gode titler.

 Indstil de rigtige forventninger

En blog titel skal være mere beskrivende end titlen på en avisartikel. Når man læser f.eks. titlen på et magasin, så har man hele stykket foran sig, billederne, billedteksterne, alt samme for at hjælpe dem med at træffe en beslutning om de skal læse videre. På internettet er det normalt kun title på blogindlægget, du kan se (+ lidt tekst, en url og nogle gange et billede) – fordi disse ses f.eks. som søgeresultat eller en deling på de sociale medier. Derfor er titlen vigtigt ift. til, at formidle, hvad artiklen handler om. Vær forsigtig med ikke at skrive en kæbe-slipper overskrift, som alle ønsker at klikke på, men som intet har at gøre med indholdet. Hvis læseren forventninger ikke opfyldes af artiklen, vil de have en dårlig oplevelse, og de vil måske aldrig kommer tilbage til din blog igen.

Skrive

Hold det kort og søde

Generelt vil titlen blive benyttet i søgeresultaterne. Derfor er det en god idé, at holde det under Googles grænse på 70 tegn, så den vil blive vist i sin fulde herlighed på resultatlisten – og herved opfordre læseren til at klikke på linket. En titel af denne længde kan også komfortabelt passer ind i et tweet eller en Facebook opdatering. Nogle bloggere taler om den ideelle titel er 8 ord eller mindre, hvilket vi synes er en god tommelfingerregel. Men hvis din overskrift skal være længere end dette for, at få den perfekte blanding af at engagere læseren og sætte deres forventninger, så gør det!

Medtag et søgeord, men gå ikke amok

Nu mere end nogensinde, bør der lægges vægt på at skrive for brugeren snarere end for søgemaskinen! Når det er sagt, er det værd at tænke over, hvad dine potentielle læsere søger efter og benytte ét relevant søgeord (eller måske to), så du rangere i søgninger, du fortjener at blive fundet på. Benyt Google Keyword Planner til at finde nogle relevante søgeord med en rimelig volumen.

Lær af andre

Efter det klassiske råd om, at lære fra dine konkurrenter, hvorfor ikke se, hvad titler andre bloggere bruger, og forsøge at gøre det bedre? Du har muligvis læst nogle lignende emner når du selv læser blogindlæg – hvilket kan du huske? og hvorfor kan du huske dem? Spørg dig selv, hvilke titler fungeret bedst for dem, hvilken vinkel gjorde de brug af? Det tager ikke lang tid at komme op med et par foreløbige titelideer, og man har altid fundet det nyttigt at køre disse forbi en kollega til at få en fornemmelse af hvilken en der er mest effektive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *