Sådan opretter du geniale blogideer på få minutter

I denne omgang kigger vi på, hvordan du hurtigt kan finde på ideer til gode blogindlæg til din blog. Dette er en af de vigtigste elementer for din blog, da du uden jævnlig strøm af blogindlæg, får svært ved at fastholde dine læsere. Har du læst disse tips igennem, så vil du dog ikke falde i denne situation igen.

Tips og tricks

I vores research er vi faldet over mange tips til, hvordan du hurtigt kommer med ideer til blogindlæg, som vi vil dele med dig i denne guide.

Hvis du er på det stadie, hvor antallet af blogideer er små, eller du blot har brug for lidt inspiration til at skrive dit første blogindlæg på din blog, eller måske dit indlæg nummer 500, så læs videre og lad os fortælle dig vores tips.

Whiteboards og masser af plads

Giv en mand en fisk, og han har mad for en dag. Lær en mand at fiske, og han har mad for livet! Sæt en mand overfor et whiteboard, og vil han skabe blogidéer.

Jeg starter altid med et tomt lærred, helt bogstaveligt. Uanset om du ønsker at brainstorme, mindmap, liste eller bare skrible, skal du give plads til at udfolde dine ideer – uanset om de er skøre eller kedeligt. Tro mig, alle vil være behjælpelig på et tidspunkt. Pladsen giver dig mulighed for at udfolde dig uden, at skulle begrænse dig, hvilket er en af de vigtigste råd herfra – ALT SKAL MED.

Whitebord - kom ud med dine ideer

Ændre dit perspektiv

Når du har fået én blogide, så skal denne udnyttes til at skabe flere ideer. Lad os sige, du har en modeblog, og du har skabt et indlæg med titlen “De 5 bedste nytårskjoler”. Fra denne ene blog idé du kunne gøre det til:

  • De 5 bedste dagen-derpå outfits
  • De 5 bedste outfits til en fin middag
  • De 5 bedste outfits til dagen med kæresten

I denne fase skal du blot malke ideen, og komme på så mange mulige ideer ud fra den enkelte ide, som muligt. I denne proces skal du altså ikke være bange for at skabe ideer som overlapper hinanden. Denne øvelse kan også være god at benytte, på allerede publicere blogindlæg.

Benyt tiden til din fordel

Blogindlæg med tidsrammer, er en god måde at udnytte gamle indlæg samt få sæsonorienteret læsere. F.eks. er julen og sommerferien perioder, hvor dette kan være brugbart. Reflektere over emner månedligt, årligt eller endda køre ”historien omkring”.

Målret et nyt publikum

Enhver blog bør have mere end én målgruppe, som de målretter deres indhold til. Husk at målrette hver blogindlæg på den specifikke målgruppe, du ønsker at tale til, tænke over, hvad de ønsker at læse. Tænk derfor altid over, om din seneste ide kan benytte til andre målgrupper, som læser din blog.

F.eks. er eksemplet på den kvindelige modebloggeren, som godt ved at hun har et par mandelig læsere. Hendes indlæg omkring det bedste outfit til nytårsaften, kan også skrives til manden (som en del kvindelige læsere formentlig også vil synes er sjov – og måske fremvise til kæresten).

Dit publikum

Ændre formatet på eksisterende indlæg

Hvem sagde at en blog kun skulle indeholde tekst? Udvid din horisont til infografik, YouTube videoer, fotogallerier, powerpoint præsentationer og alt andet du kan finde, at dit publikum vil ønsker at se/læse/føle.

Benyt dig af internettet til, at finde andre bloggere og hvordan de har valgt at repræsentere deres indhold – eller bedre endnu, hvordan de ikke har valgt at præsentere deres indhold. Benyt dette til din fordel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *