Sådan vælger du et blognavn

Det er vigtigt at vælg et godt domænenavn til din blog, hvilket et motivationen bagved dette blogindlæg, som kommer med nogle konkrete bud på, hvordan du vælger det rettet blognavn.

Valg af det rigtige blognavn

Før vi starter med at udvælge det rigtige blognavn, så vil vi ligge fokus på, at det er en fordel at have sit eget domæne fremfor et subdomæne/underdomæne. Dette vil nemlig være med til, at tilføje troværdighed og professionalisme til din blog. Ved at vælge et rigtig godt navn til din blog, kan det også medføre flere besøgende. Med så mange hjemmesider derude, er man ofte nød til at være yderst kreativ for, at finde et godt domænenavn eller blognavn der ikke allerede er benyttet. Nedenfor vil vi belyse 5 gode råd, hvordan du nemt vælger det rigtige blognavn.

  1. Vær kort, fængende, opmærksom og mindeværdig. Endvidere bør dit blogger navn være nemt at udtale samt stave. Ring til dine venner, og fortæl dem 5 opfundne navne samt 5 navne du overvejer – hvilke kan de huske samt stave efterfølgende?
  2. Undgå at vælge et domænenavn der ligger for meget op af et andet, hvilket kan skabe konkurrence og sørg for ikke at krænke andres varemærker.
  3. ”.dk” er det mest populære topdomæne, og det kan være svært at finde et der er til rådighed. Her vil det være en ide måske at vælge f.eks. .com eller .nu domæner.
  4. Hvad er din strategi? Skal den baseres på trafik fra søgemaskiner? Så skal du nemlig anvende de rigtige ord og sætninger som folk søger efter. Hvis dit markedsføringsfokus er på betalte enheder så som bannerannoncer, bør du komme med et navn der har en god brandingværdi, og som folk vil kunne huske.
  5. Vær kreativ. De fleste enkelte ord domæner er taget og du vil måske være nød til at oprette dine egne ord. Prøv at sammensætte to hele ord, ved hjælp af en sætning.

Vælg .dk, .com eller .nu

Der findes en række værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde på nogle gode navne til din blog. Disse værktøjer vil blive belyst nedenfor:

  • NameStation– Opretter en liste over tilgængelige domæner baseret på et indsendt ord.
  • Domaintyper– Tjekker domænenavnes tilgængelighed øjeblikkeligt.
  • Domæne Pigeon– Ser hvad andre prøver at registrere som en kilde til inspiration.
  • Domainr– Indtast et arbejde, og det vil finde “Domæne hacks”.

Det er højest sandsynligt at du ikke vil få din første prioritet indenfor valg af et navn til din blog, men lad ikke dette afskrække dig. Der er et perfekt navn til din blog derude, og når først du finder dette, så er du glad for at dit første valg var optaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *